Echtscheiding

Het familierecht staat voornamelijk bekend om de echtscheiding. En dit is ook de meest voorkomende reden waarom men een personen- en familierechtspecialist inschakelt.

Vaak is er nog wel overleg mogelijk tussen u en uw ex-partner en wilt u samen de gevolgen van de echtscheiding regelen. Niet alleen voor u, maar ook voor uw kinderen. U wilt dan begeleiding bij het scheidingsproces, uitleg over de wettelijke regels en uw afspraken laten vastleggen in een uitgebreid scheidingsconvenant en ouderschapsplan. Dit kan ook via mediation. Linda Elbertse is gespecialiseerd als scheidingsadvocaat en als scheidingsmediator. Zie ook de aparte pagina over  scheidingsmediation.

Niet in alle gevallen is overleg succesvol. Soms is het noodzakelijk om de rechter te vragen een beslissing te nemen. Ook daarmee kan Advocatenkantoor Elbertse helpen.

U kunt ook bij ons terecht als de problemen pas later ontstaan, zoals geschillen over alimentatie, gezag of de omgang met de kinderen, financiƫle kwesties, de verdeling van het huis of de huwelijkse vermogensbestanddelen.

Bent u niet getrouwd maar heeft u een geregistreerd partnerschap? Ook dan kunnen wij helpen met de ontbinding hiervan.