Verdeling woning na einde relatie

Het is niet makkelijk om na het einde van een relatie voor beide ex-partners een woning te vinden. Het is voor veel mensen zelfs zeer moeilijk om een andere woning te vinden. Daarom heeft men er veel belang bij dat de ander de woning verlaat en dat men zelf in de woning kan blijven wonen.

Gelukkig wordt dit meestal in onderling overleg goed opgelost. Soms blijven ex-partners wat langer bij elkaar totdat er een huis beschikbaar komt of verblijft een van de ex-partners tijdelijk bij vrienden of familie. Als het onderling overleg mislukt, kan Advocatenkantoor Elbertse helpen om een regeling te treffen over de woning. Zo nodig door een uitspraak van de rechter te vragen.

Denk er wel aan dat er soms nog dingen geregeld moeten worden met betrekking tot de woning. Bij een huurovereenkomst moet soms nog aan de verhuurder toestemming worden gevraagd om het huurcontract aan te passen. Bij een koopwoning moet het ontslag uit de hoofdelijke aansprakelijkheid voor de hypotheek worden geregeld, de uitkoop èn de verdeling via de notaris.